Tuesday, October 27, 2009

26 Oktober, 2009

MEMANG HARAM JADAH BUAT HAL LAGI!
Surat jemputan ini telah diedarkan kepada semua Adun PR di Perak, Surat diatas ialah salinan surat yang ditujukan kepada YB Su Keong Siong. Su pula teramat suka hati dan mengedarkan surat ini kepada orang awam."Apa ertinya semua ini wahai Nizar, Siva, Ngeh dan Nga???"
Semalam hari Isnin dalam mesyuarat Majlis Pemimpin Pakatan Rakyat yang dipengerusikan oleh DSAI telah bermesyuarat di Parlimen dan bersetuju dalam banyak perkara untuk mengembalikan demokrasi di Perak dengan beberapa resolusi baru.
Antaranya ialah membuat persidangan berasingan di Hotel Heritage seperti yang dijalankan sebelum ini dan yang paling penting ialah pada petang 28 Oktober 2009 jam 3.00 ptg Nizar akan mengadap DYMM Padukan Seri Sultan Perak untuk membubarkan Dun. Dalam surat tersebut juga Siva mendakwa telah mendapat perkenan Paduka Seri Sultan untuk mengadap.
"Sama-samalah kita lihat apa yang dilakukan oleh mereka.
"Rombongan atau perarakan akan bermula dari Hotel Heritage dan melalui jalan ke hotel Seri Malaysia dan terus ke Istana Kinta. Perarakan tersebut akan diketuai sendiri oleh DSAI , Hadi Awang dan juga Lim Kit Siang dan anak.
Berita panas seterusnya hasil risakan TM ialah Dap sudah bersedia untuk PRK khas bagi negeri Perak. Nizar pula sudah kelihatan serba salah dan keliru dengan agenda Dap iaitu Ngeh dan Nga dalam percaturan mereka. Kenapa Nizar amat sedih? Jawabnya ialah beliau tidak lagi tersenarai sebagai MB Perak. kerana jika Nizar menang pun dalam PRK ini Nizar tidak akan dilantik sebagai Menteri Besar. Alasan nya mudah. Sultan tidak akan perkenankan untuk beliau dipilih semula sebagai MB kerana Nizar terang-terang telah menderhaka kepada pihak Istana. Nizar hanya berharap agar rayuan di Mahkamah Persekutuan pada 5 November memihak kepadanya. Jikan PRK makan hancur leburlah cita-citanya untuk memiliki Camry AGS 10.
Ngeh dan Nga juga yang begitu mesra dan boleh membaca Quran hari ini sudah diterima baik oleh setengah orang Melayu Perak. Ngeh juga telah mendekati beberapa bekas-bekas pemimpin Umno yang dikategorikan sebagai desperado agar sama-sama membantu Dap dalam menawan semula Perak. Dap yakan akan sokongan Melayu terutama dari Parti PKR dan PAS. Hari ini Dap juga sedang giat menambah ahli-ahli dari kaum Melayu dan sudah ada pun Cawangan Dap di kawasan Melayu.
Beberapa individu Melayu yang telah diclose up oleh Ngeh dan Nga ialah Fauzi Muda dari Ipoh Barat, Shaarani @ Mat Lengkong dari Sungai Rapat, Haji Taslim dari Ipoh Barat juga, Datuk Abd Malik Hanafiah bekas Ketua Bahagian Taiping dan Hasbullah bekas Ketua Pemuda Umno Larut. Kesemua orang kuat yang mampu membantu Dap dalam usaha merampas semula Perak dari BN.Sekian.
Dicatat oleh TAIPINGMALI (TM)
Salam perjuangan
Komen Teman.....
Yang pertama tamanya teman nak tujukan kepada semua dengan ucapan
" BIARKAN NIZAR TERUS DENGAN ANGANNYA INGIN BERSANDAR PADA AGS 10 DAN RUMAH DI JALAN TAMBUN TU "
Dia tak tau ke yang DAP dah tak boleh terus berharap padanya lagi????DAP dah tak berkenan tapi dek kerana untuk meraih simpati dan value sikit yang Nizar bawa,maka diterima jugalah Nizar ni pada DAP.Nizar tau tapi dek kerana kemaruk nak jadi MB maka pa yang dia sedar pun dia buat tak sedar je.
Kita semua maklum yang DAP akan meletakkan calon Melayu ditempat yang dia pasti calon Melayu itu akan menang.Maka orang inilah yang akan jadi kuda pada DAP untuk jadi MB.Bukan PAS maupun Keadilan.Ini semua orang tau.Dia mesti ambil iktibar dari penolakan calon DAP untuk jadi MB tempoh hari.
Akhirnya yang kempunan adalah PAS dan Keadilan.Yang hingka DAP.Teman rasa kalo cukup kekuatan DAP ini akan menolak semua ahli pakatan untuk dia mentadbir sendiri.Yang MB akan mengambil Exco agama.Exco penting yang lain akan dipegang oleh orang bukan Melayu.Silap-silap yang jadi Exco hanya MB je yang terkonting konting orang Melayu.Lagi sekali orang Melayu maruahnya tergadai.Apakah ini yang dikehendaki oleh Nizar dan koncu koncunya?????Inikah juga yang dikehendaki oleh para pengikut parti Keadilan dan PAS????
Biar emas tergadai tapi jangan maruah tergadai.
SELAMAT BERJUANG.

No comments:

Post a Comment