Tuesday, March 23, 2010

SIDANG DUN PERAK 2

SIVA OH SIVA

HARI NI AKHBAR SINAR DA MENGELUARKAN BERITA MENGENAI MR SIVA.MR SIVA MENDAKWA DIA ADALAH SPEAKER YANG SAH.TAK PE LE.KITA BERIKAN DIA MASA NAK BERANGAN DENGAN JAWATAN YANG DIA IDAMKAN.KITA ANGAP JE LE DIA SPEAKER DUN PERAK.BIAR DIA SYOK SEKEJAP.

BILA DIA ADALAH SPEAKER YANG SAH MAKA SEMUA YB DUN PERAK KENA DENGAR CAKAP DIA.YB JE TAU.BUKAN ORANG MACAM SAYA.BUKAN SELURUH RAKYAT PERAK.HANYA YB YB JE TAU.TAPI ADA SATU LAGI PIHAK YANG TIDAK PERLU IKUT SANGAT CAKAP SPEAKER IAITU PIHAK ISTANA.

JADI DALAM HAL INI KITA MAU TAU ADAKAH MR SIVA SUDAH MENGADAP BAGINDA SULTAN UNTUK MENDAPAT PERKENAN BAGINDA UNTUK MENGADAKAN SIDANG DUN PERAK PADA 30 MAC 2010?AYUH MR SIVA CAKAP LE TARIKH BILA MR SIVA MENGADAP BAGINDA SULTAN UNTUK HAL NI????ADA BERANI CAKAP.JANGAN-JANGAN YB GANESAN JE YANG PERGI DAN MR SIVA TUMPANG TUI JE.BILA SULTAN BAGI PERKENAN PADA YB GANESAN MAKA MR SIVA GUNA TARIKH YANG SAMA.JANGAN POTONG LINE LE MR SIVA.JANGAN AMBIL KESEMPATAN.

SAYA CADANGKAN SUPAYA MR SIVA BUAT SIDANG AKHBAR TERUTAMA AKHBAR YANG TELUS MACAM SINAR,MEMBERITAHU BILA TARIKH MR SIVA MENGADAP SULTAN MOHON PERKENAN.NI DALAM SINAR TAK DI KELUARKAN BILA MASA MR SIVA MOHON PERKENAN BAGINDA SULTAN.SINAR TAK TANYA KE ATAU SINAR BUAT-BUAT TAK TANYA.INI YANG PATUT KITA SAMA SAMA TANYA PADA MR SIVA KALAU BETUL DIA SPEAKER YANG SAH.

HANYA SETAKAT INI SAHAJA UNTUK SAYA MENGANGGAP MR SIVA ADALAH SPEAKER YANG SAH.STOP.HANYA SELEPAS MR SIVA JAWAP TARIKH DAN MASA MR SIVA MENGADAP MOHON PERKENAN BAGINDA SULTAN PERAK BARU SAYA BOLEH FIKIRKAN SAMADA MR SIVA SPEAKER YANG SAH ATAU TIDAK.

No comments:

Post a Comment